Cum să treci prin încercări. Fapte 4. 23-31

Posted: 27 Mai 2010 in schite de predici, schite de predici expozitive
Etichete:,

Nu cred că sunt oameni de pe acest pămînt care nu au avut încercări. Fie că părinţii nu vă înţelg, poate că aţi avut un accident şi nu  mai puteţi munci,  sau va dat vecinul în judecată pentru  un metru pătrat de pământ care pretinde că este a lui. Cred că dumneavoastră aţi trecut prin asemenea încercări.  Este important cum trecem prin aceste încercări. În încercări putem să ne pierdem  credinţa, să ne pierdem nădejdea. Textul care ne stă în faţă ne va învăţa cu ce atitudine trebuie să trecem prin încercări.

1. Prin a spune Bisericii problema ta v.23 Petru şi Ioan le-a spus Bisericii primare prin ce încercare trec. A spus cum marele preot a poruncit ca să nu mai  predice în Numele lui Isus. De observat este că această interzicere s-a datorat unei vindecări miraculoase.  Au venit în faţa adunării şi a spus Adunării: Fraţilor şi surorilor uite ce ni s-a întâmplat, Dumnezeu s-a îndurat şi prin noi a făcut o minune, iar acum autorităţile nu ne mai dau voie să mai predicăm în Numele Domnului Isus.

De prea multe ori suntem secretoşi nu vrem să ştie nimeni de problemele noastre. Azi cuvântul Domnului ne învaţă că trebuie să spunem problemele noastre Bisericii. Un păstor din Vatra Dornei mă îndemna ca  atunci când am o problemă sau o cerere să o amintesc în faţa Bisericii pentru că Dumnzeu lucrează prin Biserică.

2. Prin a recunoaşte puterea lui Dumnezeu v. 24  Stăpâne Acest termen se referă la Despot= cel care conduce într-un mod absolut. Are toată autoritatea în stat.  Ştefan cel Mare el făcea ce vroia, dacă executa pe un boier nimeni nu îl lua la întrebări. Fiindcă El avea putereaa deplină în Ţară. Tot aşa şi primii creştini au recunoscut puterea lui Dumnezeu.

Să ştiţi că încercările vin de la Dumnezeu, din dragoste El îngăduie încercări pentru a ne forma pentru Viaţa veşnică. Să nu spunem Doamne de ce îngădui? De ce numai mie? Recunoaşte  puterea lui Dumnezeu în toate lucrurile. Şi nu uita toate lucrurile lucrează spre binele nostru.

3. Prin a te ruga împreună cu Biserica pentru problema ta. V.24 Dumnezeu ascultă rugăciunea Bisericii. Primii creştinii au ştiut care este soluţia pentru problema care s-a ivit. Rugăciunea este soluţia şi pentru problemele noastre. Acest principiu este valabil şi astăzi şi va fi valabil cât Dumnezeu va ţine lumea aceasta. În acest fel se realizează unitatea fraţilor în Biserică.

Să te rogi:

  1. A. pentru răbdare v.29
  2. B. pentru putere de a evangheliza v.29

4.Prin a aştepta răspunsul rugăciunii

Vrei sa inveti sa predici?

https://schitedepredici.wordpress.com/2010/11/21/predica-expozitiva-40-ron/


Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s